Een make-over voor je interieur, zo pak je dan aan in 8 stappen

Is het tijd om je interieur een complete make-over te geven en wil je weten hoe je dat het beste kunt aanpakken? Als je je huis wilt voorzien van een nieuwe inrichting dan komen er verschillende zaken bij kijken. Een make-over houdt namelijk niet op bij een paar leuke nieuwe meubels en een mooi behang, want je moet ook denken aan reparaties en herstelwerkzaamheden, nieuwe vloeren en raambekleding op maat. Hieronder hebben we voor jou een overzichtelijk plan gemaakt in 8 stappen over hoe je te werk moet gaan als je je huis opnieuw wilt gaan inrichten.

1. Wat is het budget dat je hebt voor de make-over van je interieur?

Voordat je begint met je huis opnieuw in te richten is het verstandig om eerst te kijken naar het budget wat je ervoor hebt. Met een kleiner budget moet je andere overwegingen maken, zoals bijvoorbeeld je make-over kamer voor kamer uit te rollen. 

2. Welke kamers en woonruimten ga je aanpakken?

Begin met te inventariseren welke woonruimtes je hebt en welke ruimtes er moeten worden meegenomen in de make-over. Gaat het alleen om je woonkamer en de slaapkamer of moeten de garage, de tuin en de overloop ook onder handen worden genomen?

3. Moeten er ook zaken gerepareerd of hersteld worden?

Maak vervolgens een overzicht wat er per woonruimte allemaal aan reparaties en herstelwerkzaamheden moet worden verricht, zoals stucwerk, kozijnen die moeten worden vervangen of scheuren en gaten in de muur die moeten worden gedicht. 

4. Maak een plattegrond voor je nieuwe interieur 

Ben je klaar met inventariseren of er reparaties nodig zijn kun je gaan bedenken wat je aan nieuwe dingen wil toevoegen. Maak per kamer of woonruimte een lijst met zaken die je nodig hebt zoals meubels en verlichting, en maak een onderscheid tussen ‘need to have’ en ‘nice to have”.

5. Wat voor interieurstijl heb je voor ogen?

Nu begint het gedeelte waar je je fantasie en creativiteit de vrije loop kunt laten, want het is tijd om te bepalen welke interieurstijl je wilt. Kijk om inspiratie op te doen in woonmagazines en woonwinkels en maak een moodboard voor je interieur met jouw persoonlijke stijl.

6. Maak een plattegrond en kijk of alles past.

Vervolgens neem je per ruimte alle maten op en maak je een plattegrond. Teken in de plattegrond op de plaats waar je ze zou willen neerzetten alle grote elementen als meubels. Je kunt dan meteen zien of alles wat je in de kamer kwijt wilt ook gaat passen. 

7. Maak een planning voor de make-over van je interieur

Omdat er nogal wat bij komt kijken bij een make-over van je interieur en je het vast niet op één dag kunt realiseren, is het verstandig om een planning te maken. Bepaal wanneer je make-over klaar moet zijn en wat je per dag of per week moet doen om het te realiseren. Je kunt zo direct zien wanneer je iets moet bestellen en wat je eerst moet afmaken voordat je door kunt met het volgende klusje. 

8. Beginnen met de make-over van je interieur

En dan is het eindelijk zover, je kunt beginnen aan de make-over van je interieur. Zorg voor goed gereedschap en een goed humeur, dan heb je binnen een mum van tijd een fantastisch nieuw interieur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarom je voeten een goede verzorging verdienen
Tips Vrouwen

Waarom je voeten een goede verzorging verdienen

Je voeten krijgen op een dag veel te verduren, zowel met een staand als een zittend beroep. Veel lopen veroorzaak eelt en de hele dag in dichte benauwde schoenen kunnen ook nog eens nare geurtjes veroorzaken. Alleen je voeten wassen tijdens het douche is niet genoeg. Op het eerste oog voelen ze misschien wel schoon, […]

Read More
Fashion Inspiratie Tips

Besparen op kinderschoenen doe je zo!

Iedereen die een of meer kinderen heeft, probeert natuurlijk zoveel mogelijk te genieten van de kids. Kinderen zorgen voor een hoop sfeer en dynamiek in huis. Tegelijk is het hebben van een kind (of meerdere kids) tegenwoordig ook een behoorlijk dure hobby. Met name schoeisel en kleding kosten een hoop geld. Zeker in deze economisch […]

Read More
Tips

Tips bij het kiezen van de juiste nagellakkleur

Naast het uitzoeken van hoogwaardige producten bij een nagelgroothandel, is het kiezen van de juiste nagellakkleur ook een zeer belangrijke beslissing. Het is de finishing touch van je outfit en kan een look maken of breken. Een verkeerde kleur nagellak kan je hele look verpesten, maar als je verstandig kiest, zal het je schoonheid versterken […]

Read More