Het is helemaal hip en happening met de planten in horecagelegenheden. Moderne en hype restaurants en hotels plaatsen overal planten. Je vindt ze vaak op de meest gekke plekken. Zelfs de trend van de verticale tuin is overal te zien. Al vaak bij binnenkomst komt de gezelligheid en sfeer je tegemoet dankzij deze planten. Naast dat het aantrekkelijk is voor klanten, zorgt het ook voor meer productiviteit en alertheid bij het personeel. Want wie wil er nu niet werken in een groene oase. De enige vraag die blijft hangen is: hoe onderhoud je al deze planten als horecaondernemer. Daar geven wij nu een antwoord op.
Het onderhoud van je interieurbeplanting
De tijd van de kunstbloemen en planten is voorbij. Het was altijd makkelijk in onderhoud, maar in 2022 is het hebben van kunstplanten zeker een no-go. Op dit moment speelt de trend “levend groen” en deze trend blijft ook zeker voorlopig. Je wilt namelijk de echte puurheid zien van een plant. De kunstplanten gaan de deur uit en de horecaondernemers verwelkomen de groene pure echte oase in hun horeca-interieur. Het stijlen wordt vaak gedaan door een professioneel op het gebied van interieurbeplanting.
Daarbij krijg je als horecaondernemer vaak advies van een professioneel op het gebied van interieurbeplanting onderhoud. Bij een groene wand zit er vaak een systeem aan de achterkant. Dit systeem zorgt ervoor dat de planten precies genoeg water krijgen. Daardoor heeft de horecaondernemer er bijna geen omkijken naar. Maar daar blijft het niet bij. Mochten er dode planten tussen zitten? Dan verzorgt de professioneel ervoor dat dit bij elke onderhoudsbeurt verwijdert en vervangen wordt. Vaak sluiten zij dan ook een onderhoudscontract af. Planten die in vochtige ruimtes staan in je horecagelegenheid hebben altijd een zekere oplettendheid nodig. In vochtig ruimtes kunnen er namelijk luizen ontstaan op de plant. Maar dit is zeker goed te bestrijden. Het kost dus wat onderhoud om de planten in horecagelegenheden goed te onderhouden. Vaak kost het water geven aan planten weinig. Het personeel doet eenmaal per week een rondje en dan is vaak elke plant wel voorzien van wat water. Alleen bij het inhuren van een professioneel kunnen de kosten oplopen, maar dan kun je het ook helemaal uit handen geven.